Když je venku horko a trouba zůstává raději vypnutá, přichází čas na studené jednohubky. Bageta je ideálním základem – křupavá, univerzální a skvěle se kombinuje s nejrůznějšími surovinami. Ať už chystáte rychlé pohoštění pro hosty, nebo si chcete dopřát něco dobrého k vínu, tyto kombinace vás nezklamou.
(fotografie: Pixabay)
Co budete potřebovat:
-
čerstvou bagetu (klasickou, vícezrnnou nebo celozrnnou)
-
pomazánkové máslo, lučinu, tvaroh nebo hummus
-
uzeniny (např. pršut, šunka, salám)
-
sýry (čedar, mozzarella, niva, kozí sýr…)
-
čerstvou zeleninu (rajčata, okurky, rukolu, papriku)
-
ovoce (meloun, hroznové víno, fíky)
-
bylinky (bazalka, tymián, pažitka)
Bagetu nakrájejte na šikmé plátky silné cca 1,5 cm. Na povrch namažte pomazánku, sýr nebo hummus. Přidejte plátek šunky, sýr nebo zeleninu.
Ozdobte čerstvým ovocem, bylinkami nebo oříšky. Pokud chcete, napíchněte vše na párátko pro snadné servírování.
Kombinace, které fungují:
lučina - losos - kopr
tvaroh - paprika - pažitka
hummus - okurka - rajče
pršut - parmazán - rukola
kozí sýr - meloun - máta
niva - hroznové víno - ořechy
mozzarella - jahoda - bazalka
sýr - fíky - med
Tipy navíc:
-
bagetu si můžete nakrájet a pomazánky připravit dopředu, ale kompletujte až těsně před podáváním, aby pečivo nezvlhlo.
-
použijte bezlepkové pečivo nebo plátky okurky jako základ.
-
naaranžujte jednohubky na dřevěné prkénko nebo břidlicovou desku – vypadají pak jako z bistra.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.