Léto je časem lehkosti – a to platí i v kuchyni. Když se sejde parta přátel nebo rodina na zahradě, není čas stát hodiny u plotny. Tyto jednohubky z listového těsta jsou rychlé, variabilní a chutnají skvěle teplé i studené. Navíc je zvládne i úplný začátečník.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
-
1 balení chlazeného listového těsta
-
1 vejce na potření
-
100 g strouhaného sýra (eidam, čedar, niva…)
-
100 g šunky, slaniny nebo salámu
-
1 lžíci kečupu nebo hořčice (dle chuti)
-
sušené oregano, česnek, sezam nebo mák na posypání
Předehřejte troubu na 200 °C a připravte si plech s pečicím papírem.
Těsto rozválejte na lehce pomoučeném vále a nakrájejte na čtverce cca 5 × 5 cm.
Na každý čtvereček položte kousek uzeniny, posypte sýrem a případně přidejte kapku kečupu nebo hořčice.
Těsto zabalte do šátečku nebo zatočte do šneka – záleží na vaší fantazii.
Potřete rozšlehaným vejcem, posypte kořením nebo semínky a vložte do trouby.
Pečte 8–10 minut, dokud nezezlátnou a nezískají křupavou kůrčičku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.