Elegantní vrstvený dezert, ve kterém se snoubí lehký piškot, svěží třešně a jemná smetanová pěna s nádechem vanilky. Jednoduchý, efektní a naprosto lahodný.

Ingredience (na cca 6 porcí podle velikosti skleniček):
Na třešňovou vrstvu:
-
400 g vypeckovaných čerstvých třešní
-
2 lžíce cukru
-
1 lžíce citronové šťávy
-
volitelně 1 lžíce vody s trochou škrobu (pro zahuštění)
Na smetanový krém:
-
250 g mascarpone nebo jemného tvarohu
-
200 ml smetany ke šlehání
-
1–2 lžíce moučkového cukru
-
1 vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkového extraktu
Na vrstvení:
-
Piškoty, sušenky (např. Lotus nebo máslové), případně kousky upečeného korpusu
-
Lze doplnit o lžíci griotky nebo višňového džemu pro „dospěláckou“ verzi
V rendlíku krátce povařte třešně s cukrem a citronovou šťávou. Pokud chcete hustší konzistenci, můžete přidat lžičku škrobové vody. Nechte vychladnout.
Vyšlehejte smetanu do polotuha, poté přidejte mascarpone, cukry a vyšlehejte do hladké pěny.
Do každé skleničky dejte vrstvu rozdrobených sušenek nebo piškotů, pak vrstvu třešní a navrch vrstvu krému. Vrstvy můžete opakovat podle velikosti sklenic.
Nahoru dejte pár čerstvých třešní, hoblinky čokolády nebo lístky máty. Nechte minimálně 1 hodinu vychladit.
Tipy na variace:
-
Místo mascarpone zkuste řecký jogurt pro lehčí verzi.
-
Přidejte do krému pár kapek mandlového aroma pro chuť jako v třešňovém koláči.
-
Pro efekt: servírujte v malých zavařovacích skleničkách nebo pohárech na víno.
Vaše názory
Recepty na třešňové dezerty od Babinet.cz jsou jednoduché a svěží. Začlenění Sprunki hudební hry by mohlo při vaření přilákat mladé, podpořit kreativitu a přinést zábavu do kuchyně plné lahodných chutí.https://sprunki-jp.com
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.