Dnešní recept je kombinací tradičních chutí s překvapivě rafinovaným výsledkem. Plněné vepřové kotlety, dochucené křenem a zjemněné smetanou, nabídnou dokonalý balanc mezi výraznou a jemnou složkou. Ideální volba pro vydatný oběd nebo víkendové vaření.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 4 kotlety
- 4 lžíce křenu
- 2 žloutky
- 2 lžíce strouhanky
- sůl
- mletý pepř
- hladká mouka
- 4 lžíce másla
- 1 cibule
- vývar
- citronová šťáva
- šálek smetany ke šlehání
Kotlety lehce naklepeme, vyřízneme do nich kapsu a naplníme směsí ze žloutků, strouhanky a 2 lžic křenu se solí a pepřem.
Uzavřeme párátkem, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a z obou stran opečeme prudce na másle spolu s nakrájenou cibulí. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka. Do šťávy vlijeme smetanu, lžíci citronové šťávy, krátce povaříme a vmícháme zbylý křen.
Podáváme s knedlíky nebo s rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.