Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Bezmasé plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

Bezmasé plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

26.5.2025 - AndreaP.

Paprikové lusky plněné mletým masem jsou oblíbenou stálicí české kuchyně. V kombinaci s rajskou omáčkou se často objevují na talířích našich domácností. Jsou rychlé, jednoduché a mnozí si je spojují s tradičním rodinným obědem. Co kdybychom ale vyzkoušeli jejich lehčí, bezmasou variantu? Tato verze je stejně lahodná, a dokonce si ji mohou dopřát i vegetariáni.

(ilustrační fotografie: Freepik)

Na přípravu čtyř porcí si nachystejte:

  • 4 paprikové lusky

  • sůl

  • mletý pepř podle chuti

  • 150 g vařené rýže

  • 3 lžíce strouhaného čedaru

  • 0,4 l rajské omáčky

  • 2 žloutky

  • 60 g másla

  • 1 lžíce sekané petrželky

 

Začněte tím, že očistíte paprikové lusky, odstraníte stopky i semínka, aby vznikl prostor pro náplň.

Mezitím si v míse smíchejte vařenou rýži se žloutky, rozpuštěným máslem, nasekanou petrželkou a strouhaným čedarem. Směs nezapomeňte dochutit solí a pepřem podle vlastní chuti.

Připravenou směsí naplňte paprikové lusky a vložte je do zapékací misky. Poté je podlijte rajskou omáčkou a dejte do předehřáté trouby na 180 °C.

Nechte je dusit přibližně 20 minut, dokud nejsou papriky měkké a náplň krásně propojená.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte si nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.