Máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni? Tahle hrnková maková bábovka je přesně to, co hledáte! Její příprava je neuvěřitelně jednoduchá – stačí pár základních surovin, žádné složité vážení, jen hrnek jako odměrka. Výsledkem je vláčná, jemná bábovka s lahodnou makovou chutí, která se skvěle hodí ke kávě nebo čaji.
Co budeme potřebovat:
-
1 hrnek mletého máku
-
1 hrnek polohrubé mouky
-
1 hrnek vlažného mléka
-
1 hrnek cukru
-
2 vejce
-
1 prášek do pečiva
Všechny suroviny důkladně promícháme v míse – těsto bude trochu řidší, ale to je v pořádku.
Nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 35–40 minut.
Zda je bábovka hotová, vyzkoušíme špejlí – pokud se těsto nelepí, můžeme ji vyndat.
Necháme mírně vychladnout, vyklopíme z formy a můžeme podávat.
Tipy na vylepšení:
-
Citrónová nebo pomerančová kůra – dodá bábovce svěží citrusovou chuť, která skvěle doplňuje mák.
-
Vanilkový cukr nebo skořice – pro jemné aroma vanilkové či skořicové chuti, kdy oboje je u moučníků velmi oblíbené.
-
Rozinky nebo nasekané ořechy – skvěle doplní makovou chuť a bábovku oživí.
-
Čokoládová poleva nebo citronová glazura – způsobí, že bábovka bude na první pohled vypadat ještě slavnostněji a chuť bude lahodnější. Pokud milujete sladkost čokolády či naopak kyselost citrónu, neváhejte vyzkoušet. Leckdy stačí jen lehce pocákat, není nutné nanášet na celý povrch bábovky.
-
Jogurt místo části mléka – bábovka bude ještě vláčnější.
Tahle bábovka je důkazem, že i jednoduché recepty mohou být naprosto dokonalé. Tak co, vyzkoušíte ji?
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.