Dnes slavíme Den matek, což je jedinečná příležitost, jak vyjádřit vděčnost a lásku k ženě, která nám dala život. Pokud jste na něj letos zapomněli nebo jednoduše nestihli připravit dárek včas, nezoufejte! I na poslední chvíli lze vytvořit něco krásného a chutného, co maminku potěší. A co může být lepší než vlastnoručně připravený dezert? Takový nepečený jablečný koláč do skleničky zabere jen pár minut, ale skvěle chutná a vypadá velmi elegantně. Tak neztrácejme drahocenný čas a pojďme na to.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
2 jablka
-
1 lžička citronové šťávy
-
1 lžička vanilkového extraktu
-
1/2 lžičky skořice
-
2 lžíce vody
-
6 máslových sušenek (drcených)
-
100 g mascarpone
-
100 ml smetany ke šlehání
-
1 lžíce cukru
-
Oříšky nebo mandlové lupínky na ozdobu
Jablka oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a vložte do hrnce. Přidejte citronovou šťávu, vanilkový extrakt, skořici a vodu. Pomalu duste asi 10 minut, dokud jablka nezměknou.
Mezitím si připravte krém, a to tak, že mascarpone vyšlehejte se smetanou a cukrem do hladkého krému.
Do skleničky dejte vrstvu drcených sušenek, na ni jablečnou směs, poté mascarpone krém. Opakujte vrstvy podle velikosti skleničky.
Dezert ozdobte nasekanými oříšky nebo mandlovými lupínky. Podávejte vychlazené.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.