Den matek je skvělá příležitost, jak mamince ukázat, že na ni myslíme. A co může být lepší než vlastnoručně připravený sladký dárek? Pokud chcete něco lehkého, nadýchaného a osvěžujícího, citronové suflé je perfektní volba. Je jemné, krásně voní po citrusech a doslova se rozplývá na jazyku. Navíc jeho příprava není tak složitá, jak by se mohlo zdát!
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
-
50 g cukru
-
1 lžíce hladké mouky
-
100 ml mléka
-
1 citron (kůra a šťáva)
-
1 lžička vanilkového cukru
-
máslo na vymazání formiček
-
moučkový cukr na posypání
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte formičky máslem a lehce vysypte moukou.
V hrnci zahřejte mléko a přidejte mouku, míchejte do zhoustnutí. Vmíchejte žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a šťávu.
Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Opatrně je vmíchejte do citronové směsi, aby těsto zůstalo nadýchané.
Směs rozdělte do formiček a pečte přibližně 12–15 minut, dokud suflé krásně vyběhne.
Ihned podávejte, posypané moučkovým cukrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.