Květen přináší nejen rozkvétající přírodu, ale i hřejivou atmosféru lásky a radosti. Prvomájový polibek pod rozkvetlou třešní je tradicí, která má zajistit krásu a lásku pro další rok. Ale proč si tento romantický měsíc, který právě dnes začal, neosladit i chutným pokrmem inspirovaným jarem? Připravíme si společně naprosto jednoduchý a osvěžující dezert, který dokonale potrhne jarní atmosféru.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
250 g čerstvých jahod
-
2 lžíce medu
-
několik lístků čerstvé máty
-
šťáva z poloviny citrónu
-
100 g řeckého jogurtu
-
hrst mandlových lupínků na ozdobu
Jahody nakrájejte na menší kousky a vložte do misky.
Přidejte med, citrónovou šťávu a nasekanou mátu. Jemně promíchejte a nechte pár minut odležet.
Na talíř nebo do skleniček dejte řecký jogurt a navrch položte marinované jahody.
Posypte mandlovými lupínky a můžete podávat.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.