Sedmikrásky, známé jako malé bílé květy s žlutým středem, jsou symbolem jara a čistoty. Víte ale, že jsou také jedlé? Tyto drobné kvítky dokáží zpestřit vaše pokrmy a dodat jim svěžest, zdravé látky i eleganci. Pojďme se společně podívat na recept, ve kterém hrají právě zmíněné sedmikrásky hlavní roli.
Potřebujeme:
-
2 hrsti čerstvých květů sedmikrásek (nejlépe z nepřehnojené zahrady)
-
1 hrst mladých listů polníčku
-
1 hrst rukoly
-
1 pomeranč
-
1 citron
-
2 lžíce olivového oleje
-
1 lžíce medu
-
špetka soli a pepře
Sedmikrásky jemně opláchněte pod studenou vodou a nechte oschnout.
Polníček a rukolu přidejte do misky, přidejte květy sedmikrásek.
Vymačkejte šťávu z pomeranče a citronu, smíchejte ji s olivovým olejem, medem, solí a pepřem. Dobře promíchejte, aby vznikla zálivka.
Zálivkou pokapejte salát, jemně promíchejte a ihned podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.