Velikonoce nejsou jen o pomlázce, ale také o voňavých domácích dobrotách! Pokud letos ještě chcete připravit něco chutného, přesto jednoduchého, ideální volbou jsou tradiční velikonoční perníčky. Tyto medové kousky můžete krásně nazdobit, podarovat je koledníkům sice již asi nestihnete, ale jednoduše si je vychutnat s šálkem čaje určitě ano. Navíc – obejdeme se tentokrát úplně bez vajec, což při Velikonocích, kdy se to vejci jen hemží, je ta nejlepší zpráva!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
250 g hladké mouky
-
100 g moučkového cukru
-
50 g másla
-
2 lžíce medu
-
½ lžičky jedlé sody
-
1 lžička perníkového koření
-
3 lžíce mléka
V míse smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu a perníkové koření.
Přidejte rozpuštěné máslo, teplý med a mléko.
Vypracujte hladké těsto, zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici.
Vyválejte těsto na plát a vykrojte různé velikonoční tvary – zajíčky, beránky, kytičky.
Pečte na 170 °C asi 8–10 minut, dokud nebudou perníčky lehce zlatavé.
Po vychladnutí můžete zdobit cukrovou polevou nebo čokoládou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.