Velikonoční pondělí je svátkem tradic – pomlázka, koledování, krásně zdobená vajíčka a samozřejmě i radostné chvíle strávené s rodinou. Zvláště chlapci, kteří obcházejí domovy s pomlázkou, často přinesou domů nemalé množství vařených vajec. Ačkoliv jsou symbolem jara a obnovy života, po několika dnech mohou skončit zapomenuté v lednici bez jasného využití. Místo toho, abyste je nechali ležet ladem, pojďme se podívat na kreativní způsoby, jak je přetvořit v lahodné pokrmy. Od chutných pomazánek přes vaječné muffiny až po pikantní křenovou verzi – zde najdete inspiraci, jak velikonoční vejce proměnit v něco výjimečného.
-
Vaječné lívance – Smíchejte nasekaná vejce s nastrouhaným sýrem, trochou mouky a mléka, osmažte na pánvi a podávejte se zakysanou smetanou.
-
Vaječné sushi – Zabalte vařená vejce do rýže s řasou nori a vytvořte originální variaci sushi.
-
Vaječné muffiny – Smíchejte vejce s nastrouhanou zeleninou, sýrem a pečte ve formě na muffiny.
-
Vaječná polévka – Přidejte vejce do silného vývaru a získáte výživnou polévku.
-
Bramborový salát s vejci – Klasika, která nikdy nezklame. Nakrájejte vejce do salátu s bramborami, majonézou a hořčicí.
(fotografie: Freepik)
A protože nemůže chybět ani recept jako takový, tak pokud máte rádi trochu ostřejší chutě, tenhle recept vám sedne!
Potřebujeme:
-
4 vařená vejce
-
2 lžíce strouhaného křenu
-
1 lžíce majonézy
-
1 lžíce bílého jogurtu
-
sůl
-
pepř
-
špetka citronové šťávy
Vařená vejce oloupejte a nasekejte na jemno.
Smíchejte s majonézou, jogurtem a křenem.
Ochuťte solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy.
Nechte chvíli odležet v lednici a podávejte s pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.