Velikonoční beránek je symbol nevinnosti a nového života a na českých stolech nesmí o Velikonocích chybět. Může být máslový, tvarohový nebo třeba perníkový.
(Velikonoce - fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
-
250 g polohrubé mouky
-
150 g cukru
-
120 g másla
-
3 vejce
-
1 lžička vanilkového cukru
-
1 lžička citronové kůry
-
100 ml mléka
-
1/2 balíčku prášku do pečiva
Ušlehejte vejce s cukrem do pěny, přidejte rozpuštěné máslo, citronovou kůru a vanilkový cukr.
Vmíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně přidávejte mléko.
Formu na beránka vymažte a vysypte moukou, nalijte těsto a pečte na 170 °C asi 40 minut.
Po vychladnutí ozdobte podle chuti – moučkovým cukrem, čokoládou nebo mašličkou kolem krku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.