Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Zapečené brambory s kyselým zelím

Zapečené brambory s kyselým zelím

2.9.2013 - AndreaP.

Dneska mám pro vás recept typický pro babičkovskou kuchyni, neb v době našich babiček byly brambory a zelí jedny ze základních relativně dostupných surovin. A tak dnes vynecháme maso jako takové, pro vůni použijeme anglickou slaninu a pustíme se do lehkého, a přesto velmi sytého jídla, které je ideální pro nastávající podzimní počasí.

 

Potřebujeme

  • 1 kg brambor
  • 1 kysané zelí
  • 3-4 velké cibule
  • 300 g anglické slaniny
  • sůl
  • kmín
  • smetana

 

Řádně omyté brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé poté nakrájíme na hrubší kolečka. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Vezmeme zapékací mísu a vrstvíme brambory, cibuli, slaninu a zelí, až mísu zaplníme, kdy poslední vrstvu tvoří brambory. Osolíme a přidáme kmín. Poté celé zalijeme smetanou a dáme do vyhřáté trouby zapéct na zhruba 45 minut.

 

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

*/ ?>