Recepty

  • Mrkvový chléb, aneb Jíme zdravě po celý rok

    Jíst zdravě se určitě vyplatí. Své o tom ví i autoři kuchařky Jíme zdravě po celý rok, kteří říkají .... "Nejsme profesionální kuchaři a...

  • Až se zima zeptá...zpracovala jsi všechna rajčata?

    Je skoro konec září a má zahrada stále plodí rajčata. Když mi dnes na stole přistál další koš těchto červených krásek se slovy "co s tím...

  • Sladké malpury v jogurtové omáčce plné ovoce

    Tajuplný název tohoto receptu je na první pohled nicneříkající, napovím tedy, že se jedná o indický dezert. Představte si malé smažené koblížky...

  • Tajemství dobré kávy

    Víte co znamená, když se řekne perlová káva ? A víte, že je známo na šedesát druhů kávy? Kde se káva pěstuje, jak vypadá a jak se správně...

  • Jablečné pyré bez přídavku cukru

    Většina z nás, kdo má vlastní zahradu, tak vidí v tuto chvíli jablečné stromy obsypané jablky. Prostě podzim je zde ve své hojnosti a jablka (a...

  • Křupavé müsli, po kterém to myslí

    Neumíte si představit snídani bez lahodného müsli přidaného například do jogurtu, ale zdá se vám, že ty v obchodě jsou zbytečně předražené,...

  • Nebojme se kynutých švestkových knedlíků

    Kynuté švestkové knedlíky doma připravené už nemusí být jen doménou babiček. Jedná se o tak charakteristický český recept, že je téměř...

  • Špaldová bezvaječná buchta se švestkami

    Zatímco někdo se svojí švestkovou úrodou okupuje blízké pálenice, u nás při švestkobraní vše putuje rovnou do kuchyně. Podzim se přece...

  • Grilované podzimní ovoce s vanilkovou omáčkou

    Jablka a hrušky mi už od nepaměti tak nějak symbolizují podzim. Pochopitelně jsou k dostání i v letních měsících, nicméně tam bych si je dala...

  • Vepřová krkovička s jablky

    Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a rovněž vyšší ...

  • Nadýchané vafle

    Vafle je moučník z kynutého nebo nekynutého těsta, pečeného mezi dvěma železy s typickým mřížkováním, pocházející z Francie a Belgie. Podobně...

  • Jak na cheesecake, aneb rady ke zdolání dezertu snů

    Cheesecake je dezert, který tvoří dvě vrstvy: krusta z rozdrobených sušenek a sýrová (resp. tvarohová) vrstva. V počátcích byl cheesecake...

  • Připravujeme čalamády: houbová, cuketová, rajčatová

    Podzim je tady a my máme na zahrádkách ještě zbytky dobroučké zeleniny. Víte co s ní, nebo nemáte tušení? Zkuste si vyrobit výbornou domácí...

  • Česneková omáčka

    Náhlý propad teplot způsobil to, co se opakuje každoročně v tomto období, čekárny lékařů se začínají plnit, virózu různé formy má každý druhý...

  • Domácí hummus

    Připravte si s námi zdravou pomazánku, hummus. Co budete potřebovat? 150 g suché bio cizrny Voda 3 stroužky bio česneku 0,5...

  • Kuře s houbovou nádivkou pro teplé podzimní dny

    Září je neodmyslitelně spojeno se sběrem hub, zrajícím ovocem a kvašeným vínem. Proto si lidé každoročně vyráží užít poslední teplé paprsky...

Náš tip