Recepty

  • Nakyslá rebarbora skvěle ozvláštní nejen moučníky

    Rebarbora pochází z Číny a Mongolska, ale v Evropě se stala oblíbenou až v 18. století. Rebarbora v sobě má velké množství minerálů , jako je...

  • Květák v bramboráku

    Bramboráky a květák dohromady, že jste o této kombinaci ještě neslyšeli? Tak to je nejvyšší čas to změnit. Potřebujeme : květák ...

  • Kopřiva na talíř, aneb polévka pro zdraví

    Už naši předci věděli, že obyčejná kopřiva je ve skutečnosti neobyčejná, léčivá, na talíř vhodná a rozhodně se nejedná o plevel. Teď je právě...

  • Kuřecí koláč s houbami

    Není koláč jako koláč a tento kuřecí můžete servírovat jako hlavní chod. Sdílíte rádi talíř s někým, koho máte rádi? Vyzbrojte se lžícemi a ...

  • Benediktova vejce na toustu

    Tato úprava vajec nejen, že skvěle vypadá, když jí na talíři naservírujeme před hosty, ale také skvěle chutná. Přesvědčte se. Ingredience: ...

  • Čínské taštičky s nádivkou

    Jednoduché těsto jen z mouky a vody, k tomu nádívka a jídlo je hotovo. Co více si přát? Samotnou nádivku si pochopitelně lze libovolně...

  • Špenátová žemlovka se sýrem

    Špenát - jedná se o důležitou listovou zeleninu. První recepty, ve kterých se používá špenát, jsou dochovány v kuchařské knize z roku 1390. My...

  • Vejce plné bílkovin, kdy hubnutí jde samo!

    V š ichni to známe, vykoukne první jarní sluníčko a my si uvědomíme, že plavková s ezon a s e blíží. Ale co s přebytečnými kily, která se...

  • Co s vejci po Velikonocích?

    Ať už se vám doma nahromadí jakékoliv množství vajec vařených natvrdo, není třeba zoufat, přemýšlet co s nimi a nakonec je balit rodinným...

  • Jarní divoké muffiny

    Špaldová mouka je znovuobjevenou ingrediencí, kterou v kuchyni používali naši předkové. Má řadu výhod a výživových vlastností, které u klasické...

  • Už brzy pokvete bez! Uvařte si z něj výborný DŽEM

    Domácí bezová limonáda patří k tomu nejúžasnějšímu, čím nám babičky dovolovaly hasit žízeň. Z voňavých bezových květů však kromě limonády...

  • Jablečný džem s bezovými květy

    Bezové květy neznamenají jen lahve plné domácího sirupu. Skvěle je využijete i při zavařování džemů. V kombinaci s jablky, zázvorem a...

  • Velikonoční jidáše

    K tomuto  sladkému pečivu se vztahuje příběh, že jidáše symbolizují provaz, na kterém se oběsil proradný a zrádný Jidáš, určitě znáte. ...

  • Batáty – sladký objev Kryštofa Kolumba

    I když se batátům říká sladké brambory , tak botanicky s těmi klasickými nemají nic společného a jediné, co je pojí, je jejich původ ve...

  • DIA velikonoční beránek

    Velikonoce jsou svátky, kdy se pečou mazance, beránci, jidášky a mnoho dalších laskomin. Jedním společným činitelem těchto receptů je cukr....

  • Velikonoční perníčky

    Perníčky jako takové mají mnozí spojené s vánočními svátky, ale opak je pravdou. I na Velikonoce (a vlastně kdykoliv během celého roku) najdou...

Náš tip