Recepty

  • Zapečená řepa s bramborem

    Tento recept by se dal lehce zařadit do kategorie lidových receptů. Je nenáročný na přípravu i suroviny, je levný, navíc lehce stravitelný a...

  • Pozvánka: GURMÁNSKÝ FESTIVAL KARLŠTEJNSKA 2015 – Svátek pro vaše chuťové buňky!

    Ve dnech 17. ledna – 14. února 2015 se na Karlštejnsku uskuteční  18 gurmánských akcí při kterých budou moci návštěvníci ochutnat piva...

  • Kuře po staročesku

    Dnešním dnem začínáme rozsáhlý seriál, který nás bude provázet po celý tento rok v rámci oslav 15.výročí vzniku Babinet.cz. Jeho téma zní Kuře...

  • Zimní chlebová polévka podle M.D.Rettigové

    Letošní leden, přesněji 31.ledna, si připomeneme 230. výročí narození M.D.Rettigové a tak je více než jasné, že se zde i nadále budeme...

  • Med, zelí, kardamon - zdravý koutek

    ... aneb jak na nachlazení a nemoci, díl druhý. Objevme blahodárné účinky darů přírody. Pojďme se společně podívat, jak příznivě nás může...

  • Tortillový šnek

    Nektarinka + okurka + mletá paprika + tvaroh + tortilla = jednohubka. Věřte, nevěřte, je to tak. Troufalým mixem zdánlivě nesourodých...

  • Kachní story

    Leden je většinou spojen s obdobím očekávání a nových počátků. U nás v redakci je ale tento leden spojen s tím, že začíná rok, ve kterém ...

  • Citrónová bábovka

    ... z dob našich babiček. Lahodná, krásně voňavá s nádhernou barvou, co více si přát? Potřebujeme : 180 g moučkového cukru 5...

  • Bláznivý zapečený květák

    Květák je oblíbenou košťálovou zeleninou, kdy nejrozšířenější odrůdou je květák bílý. Existuje ovšem také květák zelený a květák fialový. Je...

  • Povánočně dietní: Fazolová rýže s obilím

    Jak už jsme si řekli, vánoční období je krásné, leč následky vánočního přejídání se nás hned v lednu doženou. A proto vznikl tento seriál o...

  • Povánočně dietní: Brambory s italskou zálivkou

    A také dnes pokračujeme v povánoční dietní jízdě, hlavní slovo mají tentokrát brambory. Recept je určen pro 4 osoby, ener.hodnota porce je 1005...

  • Pstruh pokaždé jinak

    Pstruh je štíhlá dravá ryba žijící v horních částech toků, kde je chladnější voda s vyšším obsahem kyslíku. Patří mezi lososovité ryby.  V...

  • Povánočně dietní: Špagety s cuketou a artyčoky

    Taky po svátcích trpíte nutnou potřebou konzumace něčeho lehkého a dietního? Nuže, poslužte si... tyhle těstoviny k lehkému obědu přímo...

  • Levné sytící polévky

    Polévka je základ, to víme v dnešní době už asi všichni, její příprava je ve většině případů rychlá a pokud je řádně hustá, tak dokáže zasytit...

  • Chudí rytíři

    Máte doma již lehce zatvrdlou zbylou veku (třeba právě po včerejších bujarých oslavách, kdy chlebíčky už doma nechce nikdo ani vidět), je vám...

  • Jedinečná čočková pomazánka

    Máme tady nový rok, vnitřně bilancujeme rok uplynulý a s nadějí se díváme dopředu, co nás asi čeká v tom roce letošním. K dnešnímu dni se také...

Náš tip