Recepty

  • Kuře se slaninou na černém pivu

    Mnozí si asi řeknou, že černé pivo je přece nejlepší řádně vychladit a vypít a ne v něm "koupat" kuře, ale tak udělejme výjimku a pojďme to...

  • Tuňákové palačinky

    Zimní a jarní měsíce jsou pro změnu stravovacích návyků ideální, protože představují ten správný čas, kdy začít se zdravým životním stylem. A...

  • Historie jamajského rumu

    Jamajku lze identifikovat hlavně podle jednoho písmena: "R". Rum, rasta a reggae se prolínají v současnosti celým světem a každý si je bez ...

  • VIDEO : Pravé francouzské palačinky

    Pravé fra ncouzské palačinky - a to krok za krokem v podání mistra cukráře Christophe Debreuiel (mimochodem smekám před tím, jak zdatně se...

  • Paprikové lusky po florentsku

    Paprikové lusky plněné mletým masem patří mezi stálice, jedná se o oblíbené české jídlo, kdy v kombinaci s rajskou omáčkou se často objevují na...

  • Koktejl lásky

    Krůček po krůčku se k nám pomalu blíží 14.únor - svátek sv. Valentýna, neboli den všech zamilovaných. Některými (a to převážně mladší generací)...

  • Na Hromnice o hodinu více

    "Na Hromnice o hodinu více" ... Hromnice patří k církevním svátkům s pevně stanoveným datem, slaví se přesně 40 dnů po narození Páně...

  • Luxusní bramborový salát s domácí majonézou

    V tomto člá nku budu jen prostředníkem, aneb přináším vám recept z rubriky " dnes vaří muž " a předávám slovo autorovi receptu, uživateli s...

  • Fazolové lusky a tuňák

    Máme tady neděli a tak jsem zde se slibovaným pokračováním našeho mini-seriálu o fazolových luscích. Jak už bylo v minulém díle naznačeno,...

  • Narozeninové menu Magdaleny Dobromily Rettigové

    Jak už bylo zmíněno v článku o dětství a dospívání Magdaleny Dobromily Rettigové , tak právě tato žena má dnes 230. výročí narození. Což tak...

  • Citrusy v hrnci

    Citrusy v hrnci je volné pokračování článku lahodné pomelo a jeho menší kolegové , ve kterém jsme se zaměřili zásadně na historii citrusů,...

  • Lahodné pomelo a jeho menší kolegové

    Pama tujete si ještě na neloupatelné nazelenalé, ale šťavnaté kubán ské pomeranče? Nebo na dětskou radost, když jste v obchodě objevili...

  • Obalované tofu

    Tofu pochází z Číny, kde se začalo vyrábět ve druhém století před naším letopočtem. V sedmém století se jeho znalost rozšířila i do Japonska. V...

  • Zázvorová omáčka

    Zázvor je nezbytnou součástí indické a čínské kuchyně. Používá se jak do sladkých, tak i slaných pokrmů, za zmínku jistě stojí například ...

  • Mleté maso na fazolkách

    Vítejte u pokračování našeho "fazolkového" speciálu, kdy i dnes vám přináším další netradiční recept na jejich zpracování. Nejprve ale opět...

  • Kuřecí tajemství se švestkou

    Co vznikne, když zkřížíte švestku s kuřetem, zapíchnete párátko a na talíři  přibarvíte na zeleno ? ... Také je u vás častým zvykem, že se...

Náš tip