Recepty

  • Citrónová zlatíčka s kokosovým třpytem

    Blíží se víkend, navíc se zítra ve školách rozdává pololetní vysvědčení, což obojí je důvod k upečení nějaké té dobroty. Co se školy týče, tak...

  • Exotický dezert z kaki

    Kaki, tomel, churma či sharon. Pod těmito názvy se skrývá jedno jediné tropické ovoce, nejčastěji přece jenom nazývané KAKI . Tento tropický...

  • Čínské stravování na český způsob - obiloviny a zrniny/rýže

    Hlavní součástí našeho jídelníčku by měly být obiloviny, zejména pak obiloviny celozrnné. Bohužel častěji vaříme z bílé pšeničné mouky než ze...

  • Bramborové koule s ovocem a strouhankou

    Další z pokrmů našich prapředků. Brambory jsou lehce dostupná plodina, která je k dispozici po celý rok, kdy je dělíme na dva typy dle sklizně....

  • Čínské stravování na český způsob - začínáme

    …Nejjednodušší a nejdůležitější zásada správného stravování je, že strava má být střídmá, pestrá a pravidelná . Tedy všeho s mírou, nic...

  • Kuřecí steaky

    Nemám ráda dlouhé hodiny strávené u kuchyňské linky. Vybírám si a chystám proto jídla převážně rychlá, snadná a vnadná. Že se někdy to ...

  • Studentská rychlovka

    Uvažuji, jak popsat níže uvedený recept, a pořád mě napadá jedno jediné, a sice, že se jedná o typicky studentské jídlo. Co tím mám na mysli?...

  • Indická bramborová kaše

    Bramborová kaše neboli bramborové pyré je pokrm připravovaný z vařených (nejlépe moučných) brambor. Připravuje se tak, že se brambory uvaří,...

  • Rybí guláš z filé

    Rybí maso je velmi zdravé a je prospěšné ho zařazovat do jídelníčku co nejvíce, minimálně tedy jednou týdně. A protože rybích receptů není...

  • Brokolicové placičky

    Brokolici je možno vařit v polévce, je možno ji podávat vařenou jako přílohu mnohých pokrmů, dále ji lze dusit i zapékat, smažit. Před...

  • Celerové řízky v těstíčku

    Celer se řadí mezi zeleninu, která je k dostání celoročně , aniž by nějak výrazně utrpěla na kvalitě, netýká se jí tedy sezónnost potravin,...

  • Cizrnový salát s červenými fazolemi a křupavou anglickou slaninou

    Připravte si s námi salát, jehož podstatou jsou luštěniny, které bychom neměli v jídelníčku opomíjet. V kombinaci s křupavou anglickou slaninou...

  • Zdravě plněná pečená jablka

    Godži (goji) jsou plody dvou druhů kustovnice. Jsou to opadavé keře s jednoduchými střídavými listy a pravidelnými purpurovými květy, řazené...

  • Duhový pstruh s omáčkou velouté a pyré ze zeleného hrášku

    Přinášíme vám další z inspirativních receptů kuchařů Unilever Food Solutions s využitím nejnovějších ingrediencí Knorr Professional. ...

  • Květákové kokosky

    Je neděle. Den, kdy nepípá ráno budík, nemusí se vstávat tak brzy (teda ne všichni mají to štěstí, je mi to jasné), den kdy není třeba řešit...

  • Brambory trošku jinak

    ... aneb co možná nevíte o bramborách ... aneb jednou o základní surovině tak trošku nereceptově. * Když se BRAMBORA ve slupce uvaří v páře...

Náš tip