Recepty

  • Hovězí jazyk v pikantní omáčce

    Hovězí jazyk je v naší kuchyni trochu opomíjenou surovinou. Ve vyhlášených restauracích je však oblíbenou a vyhlášenou delikatesou. ...

  • Marinovaný řízek s medovými bramborami

    4 vepřové řízky 1 stroužek česneku 2 lžíce rajského protlaku 4 lžíce oleje 1 lžička mletého hřebíčku špetka pepře 20 malých...

  • Staročeská pivní polévka

    Tento víkend budou mít svátek všichni tátové, neděle totiž patří Dni otců. A co jim zkusit připravit polévku, která je z nejlepšího moku, a...

  • Fettuccine s lahodnou ořechovou omáčkou

    450 g těstovin fettuccine, 275 g jader vlašských ořechů 115 g vypeckovaných černých oliv 2 krajíčky celozrnného toastového chleba...

  • Knedlíky ovocné kynuté - sladká klasika!

    Těsto: 3,5 hrnku polohrubé mouky 1 polévková lžíce droždí 1,5 hrnku vlažného mléka 1 lžička cukru 1 vejce pokojové teploty ...

  • Lilkové ragů s libečkem

    Libeček - vytrvalá aromatická bylina pocházející z Přední Asie, kterou znali už obyvatelé starověkého Řecka a Říma. V současné době se...

  • Jogurtový koláč s ovocem (naprosto báječný)

    Jarní ovocné šílenství pokračuje! Zkuste buchtovým fanouškům připravit lehký ovocný koláč z jogurtového těsta. Úspěch zaručen!  Když jsem...

  • Grilované kotlety s hořčičnou omáčkou

    800 g kotlet s kostí Marináda: 2 lžíce oleje 1 lžíce sójové omáčky 2 lžičky grilovacího koření drcený barevný pepř ...

  • Bramborová hnízda s pestrou náplní

    800 g brambor 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 mladá cibule 100 g syrové šunky 125 g sýra gouda 150 ml mléka 20 g másla ...

  • Rozhovor: O grilování masa či zeleniny s Michalem Endrisem, šéfkuchařem restaurace El Barrio

    Grilování je fenomén léta, ale ne vždy to dopadne zejména u vybraných surovin dobře. Zelenina často nemá chuť, sýry vytékají z alobalu a...

  • Nálev na utopence

    Rychlá večeře nebo „zobání“ k pivu k létu nepochybně patří. Proto u vás doma určitě nesmí chybět oblíbení „Utopenci“ 1 litr vody 5...

  • Špenátové rizoto

    Tento recept, který nám zaslala naše známá čarodějka Hanička,  je z kategorie rychlých, nenáročných a levných jídel, který ale překvapí svou...

  • Jahodová omáčka

    Jahody kam se podíváš, tak to je vždy symbol toho, že léto je tady. Jsou lahodné, sladké, rozplývají se v puse a hlavně, jsou obrovským...

  • Cibulový salát

    Cibule je široce užívaná při vaření. Používá se oloupaná od vrchních uschlých vrstev, nejčastěji nakrájená, méně se využívá i cibulová nať....

  • Banány v županu

    Je neděle, a tak si mnozí řeknou, že by to chtělo nějaký ten moučník. Jenže venku je vedro k padnutí a tak ty z nás, co jsme zůstali doma a...

  • Grilovaný prosluněný ananas

    Ananas je tropické ovoce původem z Brazílie. Plod má oválný nebo válcovitý tvar. Konzumovat je možné jen plně zralé plody, v opačném případě...

Náš tip