• Krabí koktejl s avokádem a zastřeným vejcem

    Suroviny: 1 ks avokádo 200 g krabích tyčinek 100 g řapíkatého celeru 1 ks citrón 4 ks křepelčí vejce 150 g oliv...

  • Vánoce: Esíčková roláda – nepečená

    Pečení cukroví patří mezi neodmyslitelné tradice Vánoc, které nám přináší nejen úžasnou atmosféru blížících se nejkrásnějších svátků v roce,...

  • Zlaté bezlepkové žampióny

    Žampiony, jako každá správná houba, skvěle nasají každou dobrou chuť, zkuste je místo v trojobalu a strouhance vykoupat jen v sojové omáčce a...

  • Dortíky z kozího sýra s americkými brusinkami

    Přísady na 4 malé dortíky 180 g st udeného másla a trochu másla na vymazání formiček 250 g hladké mouky sůl 250 g...

  • Maki: California Tobiko (Japonská kuchyně)

    - salátová okurka - rozkrojená podélně, zbavená středu s jadérkami, nakrájená na 10 cm dlouhé a 0,5 cm široké proužky - 40 g krabí...

  • Tipy na drinky z Becherovky

    Nyní máte i vy příležitost připravit si drink, koktejl z Becherovky tak, abyste příjemně překvapili své přátele a sami sebe. Při přípravě...

  • Višňové řezy

    Máme neděli, venku je tak nějak pošmourno, na pečení cukroví nám ještě nějaký ten den přece jen zbývá, a tak pokud nás honí mlsná je zde...

  • Restaurace Máneska: domácí suroviny a maso, jaké nezapomenete

    Gastronomie bez polotovarů a bez kompromisů. Vynikající maso, sezónní suroviny a rodinná atmosféra. Domácí limonády a stovka vín z celého...

  • Zdravá vánoční tatarka

    1 kelímek Kysané smetany z Valašska 2 ks kyselé okurky 1ks malé cibule 1 lžička hořčice Pepř, sůl Postup: Okurky...

  • Kuřokačena a rychloknedle

    Pohledem do kalendáře zjistíme, že dnes máme sv.Martina. Co se k tomuto dni pojí, co se nám vybaví? Tak zcela jistě staré známé, že Martin...

  • Koložvárské zelí

    Podzim je zajímavé roční období. Ať už svou měnící se strukturou počasí, kdy přes slunečno a krásné barvy padajícího listí přecházíme až po...

  • Marinované zelí

    U nás doma milujeme zelí. Každý podzim máme mimo jiné spojen s tím, že jeden víkend se prostě krouhá, krájí, nakládá...a celou zimu pak tuto...

  • Tyrolský jablečný koláč

    V minulém článku jsme si představili recept na univerzální těsto , které je rychlé, levné a dá se z něj doslova kouzlit jak ve sladké, tak...

  • Plněné šátečky, aneb univerzální těsto

    Také máte rádi těsto, které je jednoduché na přípravu a hlavně suroviny, a přitom je univerzální?  Jeden takový recept vám právě přinášíme,...

  • Houbařská sezóna, aneb hřiby na talíři

    Češi jsou národ houbařů. Relax, kdy vezmete košík do ruky a vyrazíte směr tajemný les s otázkou  "tak co, rostou?", radost z každého nalezeného...

  • Zapečené hranolky

    Zdá se vám název receptu podivný? Jak můžou být hranolky zapečené? Zkuste tento recept a budete překvapeni stejně jako my. S minimem nádobí a...

Náš tip