Recepty

  • Poctivá Zelňačka s klobásou

    Není nad dobrou a sytou polévku. Připravte si s námi zelňačku s klobásou. Dobrou chuť! Suroviny: 500 – 700 g kysaného zelí 2...

  • Čočkový salát s paprikou a vlašskými ořechy

    Červená čočka je oblíbená luštěnina, která obsahuje i značné množství bílkovin, proto se dá využít i jako hlavní jídlo a obsahuje také mnoho...

  • Zapečený rebarborový dezert

    Reveň ( Rheum ) je rod asi 60 vytrvalých bylin z čeledi rdesnovité. Mnohé se používají v potravinářství, jako léčivé rostliny nebo se pěstují...

  • Mrkvový koláč

    Ideální způsob, jak propašovat do nejedlíků zeleniny mrkev, je přidat jí do těsta. Moučníku málokdo odolá, navíc díky mrkvi bude mít i...

  • Kuřecí prso grilované v medu na bulguru s červenou quinou

    Zdravé obiloviny by měly být pravidelnou součástí našeho jídelníčku. Vyzkoušejte tento zajímavý recept, kde přílohou je zeleninová směs s...

  • Lehké a zdravé svačiny na piknik, do školy i do práce

    Do práce, na výlet nebo do školy – zabalit si s sebou vydatnou svačinku přijde vhod. Proto vám přinášíme několik zaručených tipů, jak...

  • Svěží tvarohový dort osázený lesními plody HARIBO

    Vyhýbáte se pečení dortů, protože jejich příprava zabere půl dne? Zapomeňte na zdlouhavé postávání u plotny a vyzkoušejte recept, při němž...

  • Malinové semifreddo

    Najde se mnoho věcí, které jsem ještě nikdy ve své kuchyni nezkusila. Nové recepty se na řadu dostanou jen omezeně; kromě konstelace hvězd a...

  • Rajčatová polévka

    Právě máme sezónu čerstvých, krásně zbarvených rajčat, tak proč si z nich neudělat skvělou polévku?   Potřebujeme : 650 g zralých...

  • Rozmarýnové sušenky

    Malá rozmarýnová sluníčka se bez okolků připojí k vaší odpolední kávě a nebo se stanou nepostradatelným doplňkem čaje o páté. Nevěříte? ...

  • Pečená rajčata s pažitkovou nádivkou

    Zahrádky jsou plné uzrálých rajčat. Už nevíte, co dobrého byste z nich přpravili? Zkuste tento recept. Přejeme dobrou chuť. 4 kusy, 30 minut...

  • Burger s Romadurem

    Léto je v plném proudu a s ním i burgerová sezona. Pokud máte rádi poctivé burgery, máme tip na jeden šťavnatý a lahodný, který se hodí pro...

  • Krčmářská masová směs

    Masové směsi "na nudličky" jsou velmi oblíbené minutky, a to zejména v letním období, kdy se dají připravit i na grilu. Potřebujeme : ...

  • Marináda z červeného vína

    Červené víno způsobí, že maso dostane krásnou barvu a bude šťavnaté.   Potřebujeme : 1 1/2 dl červeného vína 3 polévkové lžíce...

  • Marináda se zázvorem a chilli

    Sezóna grilování je v plném proudu, a tak marinád není nikdy dost. Tato se nejvíce hodí na drůbeží a vepřové maso. Potřebujeme : 1/2 dl...

  • Marináda s hořčicí a rozmarýnou

    Další recept na marinádu pro letní grilování. Vhodné na drůbeží a vepřové maso. Potřebujeme : 2 polévkové lžíce jemně nasekané čerstvé...

Náš tip