Recepty

  • Jablečník

    Jablečné moučníky jsou velmi oblíbené, a to jak pro svou šťavnatou chuť, tak hlavně celoroční dostupnost jablíček jako takových. A tak si...

  • Jak to bylo s bramborami?

    Peruánci jsou na své brambory pyšní dodnes, tito potomci Inků pro ně mají více než tisícovku pojmenování tam, kde si my Evropané vystačíme s...

  • Dezert Coppa al ricotta

    Jemný dezert ze sýra Ricotta, to je určitě ta správná volba. Ricotta je italský sýr vyráběný ze syrovátky (obvykle) kravského, ovčího či...

  • Chřestovo - houbové těstoviny

    Jemnou chuť chřestu si naši předkové vychutnávali už před naším letopočtem, ale zároveň jej díky jeho vlastnostem (zejména močopudným, tj....

  • Pepřový steak

    Steak je plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu masa, obvykle hovězího nebo obecně červeného . Steaky se obvykle upravují...

  • Bramborové nudle

    Recepty na bramborová jídla patří mezi oblíbené. Vyzkoušejte náš recept na bramborové nudle. Přejeme dobrou chuť! 450 g brambor 225 g...

  • Toskánský závin

    Vyzkoušejte tento originální předkrm. Přejeme dobrou chuť! těsto na pizzu (buď zakoupíme v prášku, chlazené nebo vyrobíme sami) ...

  • Brambory s brokolicí a sýrovou omáčkou

    Jeden z našich receptů pro ty, kteří se obejdou bez masa.:-) smetana ke šlehání sýr niva sýr eidam, nebo podobný méně výrazný ...

  • Velikonoční beránek z pšeničné mouky

    Velikonoční beránek je symbol svátků jara, a tak nesmí chybět na svátečním stole. Ingredience: 5 vajec 250 g třtinového cukru 6...

  • Velikonoční jidáše s višňovou polevou

    Jidáše jsou sladké velikonoční pečivo z kynutého těsta slazeného medem. Dle lidových tradic by se měly upéct i sníst na Zelený čtvrtek....

  • Makový mazanec ze špaldové mouky

    Těšíte se na tradiční velikonoční pečení, všechnu tu vůni a jarní atmosféru kolem? Makový mazanec ze špaldové mouky Ingredience: ...

  • Jarní salát s klíčky

    Rostlinné klíčky a výhonky jsou ideálním zdrojem vitamínů minerálních látek, esenciálních aminokyselin a řady dalších pro tělo důležitých...

  • Nápadité recepty „co dům dal“: Jablečný beránek (hrnkový) / 4. díl

    Bez beránka by nebyly Velikonoce to pravé. Tento hrnkový vám navíc půjde pěkně od ruky. Čerstvá jablka beránka krásně zvláční a dodají mu lehké...

  • Jarní směs z Toskánska

    Plný talíř zeleniny, to je  přesně to pravé, co náš organismus po dlouhé zimě potřebujeme k zahnání jarní únavy. Potřebujeme : 1...

  • Citrónový losos

    Losos se u nás řadí mezi nedostupnější ryby na trhu. Je oranžové až narůžovělé barvy a řadí se mezi tučnější ryby. Nepotřebuje dlouhou tepelnou...

  • Bombajské kuřecí rizoto

    Tento recept je už dle seznamu surovin exotika. Kdo má rád netypické kombinace surovin, tak pro toho je tento recept snadný (i když uznávám...

Náš tip