Babinet.cz  /  Magazín  /  Kultura  /  Malostranské komorní slavnosti 2011

Malostranské komorní slavnosti 2011

6.10.2011 - Redakce Babinet

Již devátým rokem se v tomto nádherném prostoru hlavního sálu Senátu Parlamentu České republiky, běžně veřejnosti nepřístupném, představují vynikající čeští i zahraniční interpreti, s nabídkou toho nejlepšího z oblasti komorní hudby. Letos se můžeme těšit na vystoupení  klavíristy egyptského původu Ramsiho Yassy (16.10), italského tenoristy Gugliema Callegari a klavíristky Lady Valešové (23.10) a Janáčkova kvarteta, které vystoupí na závěrečném koncertě  dne 30. října.  Koncerty se konají vždy v neděli od 19:30 a jsou přístupné široké veřejnosti zdarma.

malostranské komorní slavnosti

Pořadatelem Malostranských komorní ch slavností, které jsou součástí festivalového cyklu České kulturní slavnosti, je Kancelář Senátu ČR ve spolupráci s občanským sdružením Česká kultura. Festival je pravidelně zaštítěn Ministerstvem kultury České republiky a Výborem pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR.

Festival Malostranské komorní slavnosti se dnes právem řadí k výjimečným podzimním hudebním událostem Prahy a našel si svoje příznivce nejen pro vysokou úroveň koncertů, ale také pro svoji výjimečnou atmosféru, umocněnou vznešenými prostorami Valdštejnského paláce.


Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz