Babinet.cz  /  Magazín  /  Dům a zahrada  /  Zmrzlinové kreace pro mlsné jazýčky

Zmrzlinové kreace pro mlsné jazýčky

Redakce Babinet

Jahodový šejk

(4 – 6 porcí podle sklenek - ideální množství do mixéru)

* 400ml zmrzliny Häagen-Dazs Strawberries & Cream

* 150ml smetany

* 200ml mléka

* Několik čerstvých jahod na ozdobu

Všechny suroviny vložíme do mixéru a vymixujeme do hladké, nadýchané hmoty (jahody lze přidat i do mixéru, ale hmota nemusí být již tak hladká). Nalijeme do sklenic, ozdobíme jahodou a ihned podáváme.

Pohár Marco

(1 porce)

* ½ zralého banánu

* 1kopeček zmrzliny Häagen-Dazs Vanilla

* 1kopeček zmrzliny Häagen-Dazs Pralines & Cream

* 1kopeček zmrzliny Häagen-Dazs Strawberries & Cream

* Kvalitní hotová čokoládová poleva

* Pražené mandle

* Šlehačka - našlehaná

Do skleněné, nejlépe čiré misky vložíme kopečky zmrzlin a doplníme banánem podélně překrojeným na polovinu. Přelijeme kvalitní čokoládovou polevou (nepoužíváme rozehřátou čokoládu – ztuhla by a nebyla by dobrá). Posypeme praženými plátky mandlí. Na závěr ozdobíme hvězdičkou našlehané šlehačky. Lze přidat i opražený kokos a rozinky.

Malinové pohlazení s karemelovou vanilkou a oříšky

(1porce)

* 1 kopeček zmrzliny Häagen-Dazs Strawberries & Cream

* 1 kopeček zmrzliny Häagen-Dazs Pralines & Cream

* 50ml malinové omáčky nebo omáčky z lesních plodů

* 1x oplatka nebo kornoutek na zmrlinu – hrubě nadrcený

* Oříšky drcené, našlehaná šlehačka

Na dno čirého poháru dáme ½ rodrcené oplatky (oplatku můžeme vložit do mikrotenového sáčku a rozdrtit válečkem na nudle). Zalijeme ovocnou omáčkou, přidáme jahodovou zmrzlinu Häagen-Dazs Strawberries & Cream, oplatky, omáčku a na závěr vanilkovo- karamelovou zmrzlinu Häagen-Dazs Pralines & Cream. Posypeme oříšky, přidáme trochu šlehačky a na závěr ještě dozdobíme tenkými praménky ovocnoé omáčky.

Ovocné omáčky:

Jahodová omáčka

* 100g jahod

* 100g jahodové marmelády

* 1lžíce medu

Jahody nakrájíme na kousky a s ostatními surovinami provaříme 10min. Po té vychladíme.

Omáčka z lesních plodů

* 100g lesních plodů - mix

* 100g rybízové marmelády

* 3lžíce medu

Všechny suroviny povaříme 10min. a necháme vychladnout.

Banana tropicana

(1 porce)

* 1 zralý banán

* 1kopeček zmrzliny Häagen-Dazs Vanilla

* 1kopeček zmrzliny Häagen-Dazs Pralines & Cream

* 1kopeček zmrzliny Häagen-Dazs Strawberries & Cream

* Našlehaná šlehačka

* Sekané mandle

* Kandované třešně

* Meruňková, čokoládová a jahodová omáčka

Doprostřed ploché misky vložíme kopečky zmrzliny a obložíme podélně rozkrojeným banánem. Doplníme šlehačkou, omáčkami, plátky mandlí a na závěr kandovanou třešní. Pro dospělé můžeme zastříknou kubánským rumem.

Ovocné omáčky:

Meruňková omáčka

* 100g meruněk

* 100g meruňkové marmelády

* 50g cukru

* 0,5dl vody

Meruňky vypeckujeme, nakrájíme na kousky a provaříme s ostatními surovinami 10min. Po té vychladíme.

Jahodová omáčka

* 100g jahod

* 100g jahodové marmelády

* 1lžíce medu

Jahody nakrájíme na kousky a s ostatními surovinami provaříme 10min. Po té vychladíme.

Omáčka z lesních plodů

* 100g lesních plodů - mix

* 100g rybízové marmelády

* 3lžíce medu

Všechny suroviny povaříme 10min. a necháme vychladnout.

Häagen-Dazs je luxusní zmrzlina, považovaná znalci ve více než 70ti zemích světa za skutečnou pochoutku. Je to jedinečný svět prožitků, chutí a fantazie, inspirovaný kulinárními perlami celé zeměkoule. Zmrzliny Häagen-Dazs jsou mistrovskou kompozicí prvotřídních surovin a přitom neobsahují konzervační látky ani umělá barviva a emulgátory - jen čisté potěšení s minimem obsaženého vzduchu. Dokonale vyvážená kompozice kvalitních surovin, spolu s náročnou, více než dvacetistupňovou kontrolou jakosti, tak v duchu té nejlepší tradice řemeslné dokonalosti zaručuje vrcholný chuťový požitek, lžičku po lžičce.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz