Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Lehká jarní tuňáková pomazánka

Lehká jarní tuňáková pomazánka

19.4.2023 - redakce Babinet.cz

Řadě z nás může sendvič s tuňákovou pomazánkou připomínat dětství – školní výlety, přestávky na svačinu, dlouhé dny strávené na hřišti. A není divu. Tuňáková pomazánka je jedním z nejjednodušších jídel, která zasytí a zároveň dodávají organismu řadu tělu prospěšných látek. Právě proto je velice populárním receptem v kuchyních českých škol ale i domácností. Současně je to ideální alternativa lehkého oběda nebo večeře, na jejíž přípravu potřebujete pouze pár minut. Přiznejte se, nemáte chuť na kousek nostalgie?

Ingredience:

Na 4 porce potřebujete:

  • 2 konzervy tuňáka v oleji (ideálně řezy)
  • 2 jarní cibulky
  • 4 lžíce majonézy Spak
  • citronovou šťávu
  • sůl, pepř
  • 1 lžičku hořčice Spak
  • pečivo podle chuti

Postup:

Jarní cibulky nakrájejte najemno. Z tuňáka slejte olej a pak ho vyklopte do misky. Přidejte cibulky, majonézu a hořčici. Pomazánku důkladně promíchejte a nakonec ji zakápněte citronovou šťávou a podle chuti osolte a opepřete. Pečivo opečte na suché pánvi dozlatova. Naneste pomazánku a podle chuti ozdobte kousky citronu, bylinkami nebo zelenou natí jarních cibulek.

 

Tip: Pomazánku můžete na pečivu dozdobit sušenými rajčaty v oleji.

---------------------------------------------------------

SPAK MAJONÉZA

Díky svým vlastnostem dosahuje tato majonéza nejvyšších kvalit. Má bohatou, krémovou konzistenci a výbornou chuť. Obsahuje 4,8 % vaječných žloutků, 50 % řepkového oleje a omega 6 a omega 3 mastné kyseliny. Je vhodná i pro bezlepkovou dietu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz