Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Masovou roládu z králíčího masa a bůčku nikdo neodmítne. Chutná totiž skvěle!

Masovou roládu z králíčího masa a bůčku nikdo neodmítne. Chutná totiž skvěle!

9.2.2023 - AndreaP.

Králičí maso v porovnání s masem vepřovým, drůbežím i hovězím tak trošku zaostává, jelikož se na našem jídelníčku zas až tak často nevyskytuje. Je to ale velká chyba, jelikož bílé králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu, proto celkově je tento druh masa řazen mezi dietní. A s ohledem na výše uvedené je pak zřejmé, že mnozí nemají zkušenost, co si s králíkem doma v kuchyni počít. A tak si dnes představíme velmi jednoduchý recept, připravíme si z něj roládu. Nebude sice extra dietní, chutnat ale bude zcela určitě!

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • hřbet a zadní nohy ze 2 králíků
  • 500 g bůčku
  • 1 cibule
  • 1 housku
  • strouhanku
  • 2 vejce
  • 150 g šunky
  • sterilované okurky
  • vařená mrkev
  • žampiony
  • sůl
  • pepř

 

Hřbety, zadní nohy z králíků, bůček, 1 cibuli a housku umeleme, osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Necháme půl hodiny odležet.

Ze 2 ušlehaných vajec upečeme asi 4 omelety. Na nudličky nakrájíme 150 g šunky, sterilované okurky, mrkev a žampiony.

Na vál položíme větší igelit, posypeme jej strouhankou a rozprostřeme na něj masovou směs. Potom směs poklademe omeletami a dalšími součástmi náplně a nakonec stočíme jako štrůdl. Pekáč pokryjeme vymaštěným alobalem, do kterého roládu pěkně zabalíme.

Pečeme v troubě asi 90 minut.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz