Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Báječně křehké oříškové laskonky doplní talíř s vánočním cukrovím

Báječně křehké oříškové laskonky doplní talíř s vánočním cukrovím

12.12.2022 - AndreaP.

Laskonky patří mezi tradiční české cukroví. Tyto lahodné a křehké cukrovinky jsou velmi oblíbené, vyhledávané a jsou opravdovým potěšením pro všechny mlsné jazýčky. Připravují se v mnoha českých domácnostech především při příležitosti vánočních a velikonočních svátků. Nyní máme tak ideální příležitost připravit si je na vánoční stůl.

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 5 bílků
  • 170 g práškového cukru
  • 100 g nastrouhaných oříšků
  • 50 g polohrubé mouky
  • 50 g rozpuštěného másla

Krém:

  • 150 g másla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce kakaa

 

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce zamícháme cukr smíchaný s oříšky, potom mouku a nakonec opatrně přiléváme rozpuštěné, ale vlahé máslo.

Lehce promícháme a na tukem vymazaný plech lžičkou tvoříme malé hromádky. Pečeme v mírné troubě pomalu, rozpečou se do placiček.

Po upečení je ihned špachtlí sundáváme z plechu a vychladlé plníme krémem.

Krém utřeme ze všech přísad dohladka.

Toto cukroví potřebuje proležet 10 dnů.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip