Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Jak na šťavnatou vepřovou kotletu? Připravte si tokajskou na víně

Jak na šťavnatou vepřovou kotletu? Připravte si tokajskou na víně

11.3.2022 - AndreaP.

Dnes vám přinášíme jeden z receptů na tolik oblíbené vepřové kotlety. Jedná se recept velmi jednoduchý, kdy u přípravy tohoto typu masa nás čeká jediná zrádnost, a sice dané kotlety nevysušit. Jak tedy na to, aby se nám toto nestalo, ale naopak byla kotleta krásně šťavnatá? Kotletu si rozdělíme na plátky zhruba o tloušťce prstu. Plátky masa z obou stran důkladně osolte a opepřete. Do hrnce nalejte olej a kotletky na něm lehce opečte – většinou platí pravidlo 5 minut z jedné strany a 3 minuty z druhé. My si dnes postup ještě zjednodušíme, protože kotlety budeme marinovat, kdy marináda sama o sobě zaručí jistou šťavnatost.

Přejeme dobrou chuť!

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 4 kotlety
  • hladká mouka na obalení
  • olej na smažení

Na marinádu:

  • 1 cibule
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 100 ml bílého vína
  • špetka mletého černého pepře
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • sůl

 

Kotlety naklepejte a okraje nařízněte.

Připravte si marinádu z jemně sekané cibule, vína, oleje, hořčice, pepře, soli a papriky. Kotlety nechejte v marinádě uležet alespoň hodinu.

Marinované kotlety obalte v mouce a usmažte na rozpáleném oleji po obou stranách.

Podávejte s vařenými brambory nebo hranolkami.

(zdroj: redakce)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz