Babinet.cz  /  Recepty  /  Rady a postřehy  /  Jak využít zbytky uvařené rýže? Připravte si rýžové lívanečky a nic nepříjde nazmar!

Jak využít zbytky uvařené rýže? Připravte si rýžové lívanečky a nic nepříjde nazmar!

21.2.2022 - AndreaP.

Jste také zastáncem toho, že s jídlem je třeba šetřit a nic se nemá vyhazovat? A nyní jste v situaci, kdy vám zbyla od oběda rýže a potřebujete jí nějak zužitkovat? Případně jste milovníci rýže a netradičních rýžových receptů?  V obou případech je pro vás ideální volbou níže uvedený recept. Je nenáročný na čas i suroviny a jednoduchý svým postupem.

(ilustrační fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 300 g rýže
  • 1 lžička kari
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • 20 g másla
  • 2 lžíce strouhaného sýra
  • sůl

 

Rýži smícháme s kari kořením a uvaříme, případně použijeme již uvařenou rýži, která nám zbyla od oběda.

Do měkké rýže vmícháme vejce, přidáme cibuli osmaženou na másle a strouhaný sýr. Směs promícháme a podle chuti případně osolíme.

Na rozpáleném oleji pečeme malé lívanečky. Podáváme se zeleninovou oblohou.

(zdroj: redakce)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz