Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Hustá tak, že v ní stojí lžíce, zcela nahradí hlavní chod! Gulášová fazolačka

Hustá tak, že v ní stojí lžíce, zcela nahradí hlavní chod! Gulášová fazolačka

25.1.2022 - AndreaP.

Bez polévek by byl kuchařský svět chudý. Receptů na ně není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ stravování, což tvrdily už naše (pra)babičky. Zahřejí, dodají živiny i potřebné tekutiny, a hlavně rychle zasytí. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela nahradí i hlavní jídlo. A my si právě dnes si jednu takovou připravíme.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 250 g předního hovězího masa
  • 1 střední cibule
  • 100 g bílých fazolí
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • sůl
  • pepř

 

Fazole namočíme předem na 3-5 hodin do vody, aby nabobtnaly.

Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, krátce zamícháme a podlejeme 3 lžícemi vody. Přidáme na nudličky nakrájené maso, sůl, pepř.

Maso ze všech stran ve šťávě srazíme a šťávu při mírném podlévání několikrát vydusíme, až se tuk od ní odděluje. Potom zalejeme potřebným množstvím vody (asi 1 1/4l) a přidáme oprané fazole. Společně provaříme.

Polévka se nezahušťuje, můžeme si ji připravit i den předem.

(zdroj: redakce, napsala Andrea Pastirčáková)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty