Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Jaké budou módní trendy v roce 2022

Jaké budou módní trendy v roce 2022

31.12.2021 - redakce Babinet.cz

Rok 2022 je již tu, a tak mnoho milovnic módy jistě zajímá, jaké na nás v tomto roce čekají módní trendy. Na co se tedy můžete v roce 2022 těšit?

fotografie: Pexels

Jak už jste si na našem webu mohli přečíst, barvou roku 2022 je fialový odstín Very Peri, se kterým přišli odborníci z newyorské společnosti Pantone Color Institute koncem roku 2021. Kromě tohoto odstínu na řadu jistě přijde i pudrová Gossamer Pink, námořnická modrá Skydiver, světle modrá Glacier Lake, zelenomodrá Harbour Blue, žlutá Narcis či i čokoládové Coca Mocha. Na co dalšího se však můžeme v novém roce těšit?

fotografie: Pexels

Módní trendy pro rok 2022

Rok 2022 bude plný extravagance, nadčasovosti i praktičnosti. V roce 2022 se například můžeme těšit na výrazné barevné kreace přes nestárnoucí saka až po průhledné topy, které záměrně odhalí co nejvíce kůže.

Známé módní domy již pomalu odprezentovaly nejnovější kolekce pro období jaro/léto 2022, a my tak alespoň víme, co nás v módním průmyslu čeká. 

Například takové vedení značky Jil Sander již tradičně sází na minimalismus a výraznější kreace přenechává jiným. 

To návrhář Anthony Vaccarello se svým týmem pod hlavičkou Saint Laurent se pro módní trendy 2022 nechal inspirovat mužskou konfekcí, což se odráží například na šířce ramen v případě téměř všech bund včetně sak. Naopak kalhoty jsou většinou zcela úzké a dokonale kopírují siluety modelek. 

A je-li řeč o módě, rozhodně nesmíme opomenout italskou značku Tod’s. Tady se můžeme těšit na nadčasové kousky, které v sobě spojují detailní texturu materiálů s uhlazeným kancelářským designem a zároveň jsou snadno nositelné i během volných dnů. Dominantní jsou především neutrální barevné odstíny, které v adekvátním poměru doplňují výraznější tóny. 

 

napsala Dana Klementová

zdroj: https://refresher.cz/103926-Poznej-trendy-pro-sezonu-jaro-leto-2022-Toto-jsou-nejlepsi-kousky-z-poslednich-tydnu-mody

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu