Babinet.cz  /  Recepty  /  Dětská jídla  /  Jablkem ke zdraví, aneb připravme si domácí jablečnou přesnídávku snadno a doslova za pár korun!

Jablkem ke zdraví, aneb připravme si domácí jablečnou přesnídávku snadno a doslova za pár korun!

25.10.2021 - AndreaP.

K podzimu patří sklizeň jablíček. Co z nich ale připravit, když jich na stromech máte více, než stačíte spotřebovat? Přinášíme vám inspiraci. Stačí si vzpomenout na okamžiky z dětství,  kdy maminka či babička zašla do spíže a donesla ke svačině domácí jablečnou přesnídávku. Byla vždy vynikající, vzpomínáte? Plná chuti a zdraví. Vraťte se tak do dětství a připravte nejen sobě, ale hlavně svým dětem vzpomínky. Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale neuvěřitelně lahodný recept.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 2,5 kg jablek
  • 0,5 sáčku vanilkového pudinku
  • voda
  • dle chuti cukr a skořice

 

  • vhodné skleničky

 

Jablka řádně omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Nasypeme do hrnce a podlijeme zhruba 2 cm vody (jablka jsou lehce podlitá). Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

Když jsou jablíčka měkká, rozmixujeme je na hladké pyré. Nyní zde podle chuti můžeme přidat cukr a skořici (pokud připravujeme pro malé děti, nemusíme přidávat nic, necháme jen samotnou chuť jablek).

Do takto rozmixované a ochucené směsi vmícháme pudinkový prášek, postavíme zpět na sporák a vaříme do zhoustnutí (neustále mícháme!).

Hotové přendáme do vyvařených uzavíratelných skleniček a necháme vychladit dnem vzhůru. Uchováváme v chladu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip