Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Chalupářská klasika aneb špekáčky na pivu. Kdo jednou ochutná, už nechce jiné!

Chalupářská klasika aneb špekáčky na pivu. Kdo jednou ochutná, už nechce jiné!

2.7.2021 - AndreaP.

Kdo jednou tyto špekáčky ochutná, dá nám za pravdu, že už pak s nimi nelze přestat. Jejich chuť nadchne, ovlivnit jí navíc lze pokaždé i tím, jaký druh piva zvolíme a to, že je jejich příprava navíc nesmírně jednoduchá a extra rychlá, je posunuje ještě výše. Vyzkoušejte a nebudete litovat! Klasika, která patří nejen k letním dnům.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 10 špekáčků
  • 2 cibule
  • 2 feferonky
  • kečup
  • 1 černé pivo



Špekáčky rozkrojíme, do řezu dáme kolečka cibule a kousek feferonky. Vyskládáme do pekáče, zalijeme kečupem a černým pivem (téměř celým). Pečeme 20-30 minut dle potřeby, až je omáčka hustší.

Podáváme s brambory, případně s chlebem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip