Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Nadýchaná a jemná jahodová roláda, která se vždy povede!

Nadýchaná a jemná jahodová roláda, která se vždy povede!

13.6.2021 - AndreaP.

Tato lehká piškotová roláda s velmi jemným jahodovým krémem je ideálním dezertem v letním období. Vždy se povede a potěší děti i dospělé.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 3 vejce
  • 125 g moučkového cukru
  • 125 g hladké mouky
  • 1 lžíce horké vody


Náplň:

  • 2 dl nízkotučného bílého jogurtu
  • 1 lžička mandlové esence
  • 225 g malých jahod
  • 15 g opražených mandlových lupínků
  • 1 lžička moučkového cukru



Předehřejte troubu na 220 stupňů C. Vyložte pečící plech o rozměrech 35x25 cm pergamenovým papírem.

Do mísy dejte rozšlehaná vejce a moučkový cukr. Mísu dejte nad hrnec s horkou vodou a šlehejte, dokud směs nezhoustne a nezbělá. Mísu odstavte z hrnce.

Přisypte mouku do vaječné směsi a přilijte horkou vodu. Promíchejte, nalijte na plech a pečte 8-10 minut, dokud neztuhne a nezezlátne. Upečené těsto přendejte na nový list pergamenového papíru. Původní papír z těsta sloupněte a těsto spolu s novým pergamenovým papírem pevně zarolujte. Zabalte do utěrky a nechte chladnout.

Smíchejte jogurt s mandlovým extraktem. Ponechte několik jahod na ozdobu, zbytek omyjte, zbavte stopek. Do dalšího použití nechte směs vychladit v lednici.

Rozbalte těsto, pomažte jogurtovou směsí a posypte jahodami. Těsto opět zarolujte a dejte na talíř. Posypte mandlemi a poprašte moučkovým cukrem. Ozdobte uschovanými jahodami.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip