Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Pečený bůček či vepřová konzerva? Masové pomazánky vyřeší problémy se svačinou!

Pečený bůček či vepřová konzerva? Masové pomazánky vyřeší problémy se svačinou!

26.5.2021 - AndreaP.

Děti už konečně chodí řádně do školy, stejně tak se blíží doba výletů a toulek přírodou a to je čas, kdy si opět začneme klást otázku, co na svačinu? Vždy je jasnou sázkou na jistotu pomazánka s pečivem, ideálně doplněnou zeleninou všeho druhu. A my si dnes ukážeme rovnou dva recepty na pomazánky masové. U prvního receptu použijeme pečený bůček a výpek a při druhém pak kvalitní masovou konzervu jako základ. Výsledná chuť obou pomazánek je doslova žravá!

(fotografie: Freepik)

Bůčková pomazánka

  • 4 stroužky česneku
  • 400 g vepřového upečeného bůčku
  • výpečky z bůčku
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • kmín

 

Bůček upečeme a necháme řádně vychladnout, kdy výpečky rozhodně nevyhazujeme, neb jsou to nejlepší a dáme zatím stranou. Maso poté umeleme s cibulí a propojíme s výpečky (sádlem) do správné konzistence. Ochutíme drceným kmínem a s česnekem utřeným se solí. Necháme řádně odležet v chladu.

Mažeme na chléb a dozdobíme cibulí, okurkou či paprikou.

 

Pomazánka z vepřové konzervy

  • 1 vepřová konzerva
  • hořčice
  • 1 velká cibule
  • 2 kyselé steril. okurky
  • na dozdobení zelenina

 

Konzervu necháme nejprve při pokojové teplotě trošku povolit, aby se nám lépe zpracovávala. Obsah konzervy rozmačkáme vidličkou, přidáme najemno nasekanou okurku, nadrobno nakrájenou cibulku a spojíme hořčicí. Promícháme a necháme dobře odležet.

Mažeme na chléb či jiné pečivo, zdobíme zeleninou (rajče, paprika, petrželka a podobně).

Tuto pomazánku děláme doma velmi často a patří mezi naše nejoblíbenější.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip