Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Žampiónové rizoto potěší každého

Žampiónové rizoto potěší každého

20.3.2021 - AndreaP.

Jednoduchý recept, který zvládne úplně každý, není na něm vůbec nic, co by se dalo zkazit, Základem je rýže, která se vaří v zeleninovém vývaru,a poté se pridávají plátky zampionů.

(fotografie :Pixabay)

Potřebujeme

  • 150 g másla
  • 20 g cibule
  • 50 g slaniny
  • 250 g rýže
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 300 g očištěných žampionů
  • 3/4 l masového vývaru
  • 100 g strouhaného čedaru
  • sůl
  • mletý pepř

 

V rendlíku zahřejeme máslo, vložíme drobně nakrájenou slaninu a cibuli, krátce osmahneme, přidáme přebranou a dobře vypranou rýži a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud se rýže řádně neobalí tukem. Pak přidáme sekanou petrželku, na plátky nakrájené žampiony, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.

Rizoto podáváme horké, sypané strouhaným čedarem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz