Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Klasika jinak? Plněné paprikové lusky po toskánsku

Klasika jinak? Plněné paprikové lusky po toskánsku

8.3.2021 - AndreaP.

Většině z nás se pod vyslovením plněné paprikové lusky vybaví ty klasické s rajskou omáčkou. My si dnes ale ukážeme jiné, stejně dobré, ne-li lepší. Péct je budeme rovněž v troubě, ale jen na másle.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 4 paprikové lusky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 50 g vařené rýže
  • 2 lžíce strouhaného čedaru
  • 4 lžíce oleje
  • 20 g cibule
  • 200 g mletého vepřového masa
  • 50 g šunky
  • 50 g másla
  • 1 lžíce sekané petrželky

 

Paprikové lusky očístíme a zbavíme semen a stopky.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a mletou šunku, osolíme, opepříme a krátce osmahneme.

Odstavíme z ohně, přidáme vařenou rýži, sekanou petrželku, strouhaný sýr a vše dobře promícháme.

Hmotou naplníme paprikové lusky, vložíme je do máslem vymazané ohnivzdorné misky, přelijeme zbytkem rozpuštěného másla a v mírné troubě pečeme 30 minut.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip