Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Ryby jsou důležitou součástí jídelníčku! Ochutnejte pstruha s vinnou omáčkou

Ryby jsou důležitou součástí jídelníčku! Ochutnejte pstruha s vinnou omáčkou

10.2.2021 - AndreaP.

Již dlouhou dobu je nesporně prokázán blahodárný vliv ryb na náš organismus. Pravidelná konzumace je tak nezbytná, ryby proto patří do jídelníčku každého z nás, ať se jedná o dítě, dospívajícího, pracujícího či seniora. Přes všechny významné klady se ale ryby na našich stolech objevují stále málo. A proto je nutné zkoušet i nové recepty a chuť ryb si tak co nejvíce oblíbit.

Potřebujeme:

  • 4 porce pstruha
  • sůl
  • 1/4 l  vína
  • 3/4 l vody
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 bílek
  • 1/2 citronu
  • 1/8 l smetany

 

Omyté pstruhy potřeme solí.

V kastrolu povaříme víno, vodu a cibuli, potom vložíme pstruhy a na mírném plameni necháme 15-20 minut natáhnout a uvaříme doměka. Pstruhy vyjmeme a necháme stranou v teple.

Připravíme jíšku, zalijeme ji 1/4 l marinády, povaříme, sejmeme z ohně, vmícháme bílek a smetanu. Ochutíme vínem, solí a citrónem.

Pstruhy a omáčku podáváme zvlášť. Nejvhodnější přílohou jsou brambory s máslem, posypané nasekaným koprem.

(ilustrační foto: Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip