Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Maso, která vás překvapí! Pikantní a chuťově výrazné: Indonéské řízky

Maso, která vás překvapí! Pikantní a chuťově výrazné: Indonéské řízky

10.2.2021 - AndreaP.

Předem naložené maso v jakékoliv marinádě je vždy lahodnější, chuťově výraznější a zejména pak křehčí. Už v jednom z minulých článků jsme si ukázali, jak si takto připravit delikatesní kuřecí řízky. Dnes se zaměříme na řízky vepřové, výsledná chuť vás překvapí. Zahraniční exotika na českém talíři.

Potřebujeme:

  • 4 vepřové řízky z kýty
  • 1 dl bílého jogurtu
  • podle chuti pálivá paprika
  • 1 menší sterilovaná kapie
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 tlučené hřebíčky
  • 5 lžic oleje
  • 2-3 bobkové listy
  • na špičku nože skořice

 

Řízky lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se maso nekroutilo. Smícháme jogurt s paprikou, nadrobno nakrájenou kapií, pepřem, hřebíčkem a solí. Směsí potřeme řízky po obou stranách a necháme několik hodin v chladnu odležet.

Do rozehřátého oleje vložíme bobkové listy se skořicí a promícháme. Řízky v takto připraveném oleji prudce opečeme po obou stranách.

Podáváme s rýží (případně hranolkami) a zeleninovým salátem.

(fotografie: Pixabay)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip