Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pečený vepřový bůček s nádivkou. Skvělý teplý i za studena na chléb s okurkou!

Pečený vepřový bůček s nádivkou. Skvělý teplý i za studena na chléb s okurkou!

4.2.2021 - AndreaP.

Ať již přemýšlíte, co netradičního připravit k obědu, ale také při každé jiné příležitosti, kterou může být oslava narozenin, případně posezení jen tak s kamarády u piva, se vám bude hodit tento extra jednoduchý recept, který nikdy nezklame. Vynikající je totiž jak teplý s bramborem, tak studený nakrájený na plátky s hořčicí, cibulí, okurkou, různě nakrájenou další zeleninou a čerstvým pečivem.

Potřebujeme:

  • vepřový libový bůček (cca 1 kg)
  • 3 - 4 vajíčka
  • 20 dkg salámu dle chuti
  • 1 plechovka sterilovaného hrášku
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • česnek

 

Do libového bůčku uděláme hlubokou kapsu a naplníme nádivkou, kterou připravíme takto: Na pánev dáme trochu vody, do ní rozklepneme vajíčka, přidáme salám nakrájený na kostičky a zelený sterilovaný hrášek. Naplněnou kapsu zašijeme, zvenku osolíme, okmínujeme a potřeme rozetřeným česnekem, dáme na pekáč a vložíme do předem vyhřáté trouby, kde při teplotě 150-180 stupňů zvolna pečeme do červena.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip