Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Lahodný bramborový nákyp s mletým masem a smetanovou omáčkou

Lahodný bramborový nákyp s mletým masem a smetanovou omáčkou

1.2.2021 - AndreaP.

Máte doma mleté maso a uvažujete co jiného, krom tradičních karbanátek, byste z něho mohla připravit? Zkuste tento masový nákyp s lahodnou omáčkou.

Potřebujeme:

  • 800 g menších brambor
  • 1 střední cibule
  • 300 g mletého masa
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce kari koření
  • 1/8 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 75 g strouhaného sýra
  • tymián

 

Brambory omyjeme a vaříme ve slupce asi 20 minut.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Spolu s mletým masem ji opékáme na rozpáleném oleji asi 7 minut. Ochutíme solí, pepřem a paprikou.

Dále zahřejeme tuk, osmahneme na něm mouku a posypeme kari kořením. Za stálého míchání podlijeme vývarem a smetanou, přidáme nastrouhaný sýr.

Brambory slijeme. Opláchneme studenou vodou, oloupeme, připadně přepůlíme.

Do nákypové formy vrstvíme brambory, mleté maso a omáčku. V troubě zapékáme dozlatova (225 stupňů) asi 20 minut. Posypeme tymiánem.

(foto: Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip