Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Zelné topinky. Rychlá snadná večeře zdraví prospěšná!

Zelné topinky. Rychlá snadná večeře zdraví prospěšná!

21.1.2021 - AndreaP.

Občas se stane, že neodhadneme množství chleba a nakonec nám doma zbude. Co s ním? Ze staršího chleba se vždy dělávaly topinky. Jsou snadné na přípravu, zvládne je úplně každý. Skutečnost, že se navíc spotřebuje veškeré pečivo a ještě se zasytí rodinka skvělou večeří, je bonus navíc.  V tomto receptu budeme na topinky netradičně pokládat místo masové směsi zelí, které je v současné době plné virů tak moc pro naše tělo potřebné.

Potřebujeme :

  • plátky chleba
  • nakládané kyselé zelí
  • uzenina (např. salám či špek)
  • vejce
  • olej
  • česnek
  • kari koření
  • sůl
  • pepř

 

Na pánvi rozehřejete olej, krajíce chleba rozkrojíte na půlky a osmažíte jako topinky. Topinky potřete stroužky česneku a posolte.

Po dosmažení poslední topinky přidejte olej a dejte osmažit na drobné kousky nakrájenou uzeninu. Pak přidejte kysané zelí a nechejte trochu osmažit. Přidejte kari, které je v tomto receptu to nejdůležitější koření, můžete i pepř a sůl.  Že je zelí hotové, poznáte podle chuti. (Až trochu zesklovatí a nebude syrové cca 10 min.)

Zelí rozložte připravené topinky.

Jako poslední krok přidejte opět na pánev trošku oleje a rozklepněte pár vajec. Udělejte je jako vaječnou omeletu, posolte, popepřete (=nemíchat!). Tu pak rozkrájejte na menší dílky a dejte na vrch topinek se zelím. Ihned podávejte.

(foto: Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip