Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Zahřeje a zasytí nejen v zimních měsících. Poctivá maďarská gulášová polévka

Zahřeje a zasytí nejen v zimních měsících. Poctivá maďarská gulášová polévka

18.1.2021 - AndreaP.

Poctivě hustá doma připravená sytá polévka je nejlepší volbou v chladných zimních měsících. Nesporná výhoda této polévky je v tom, že po rozležení chutná ještě lépe (což moc dobře víme už z vaření guláše) a s přehledem nahradí hlavní jídlo. Jako příloha se hodí čerstvé pečivo. Nechte si chutnat!

Potřebujeme:

  • 150 g libového vepřového masa
  • 100 g hovězího masa
  • 6 lžic kysané smetany
  • 1 malá mrkev
  • 2 cibule
  • 1 zrníčko zeleného pepře
  • 1 malá plechovka rajčat (nebo protlak)
  • 25 g másla
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • 1 zelená paprika
  • špetka mletého pepře a sušeného česneku

 

Všechno maso omyjte a nakrájejte na kousky. Cibuli, papriku a mrkev pokrájejte na kolečka.

Na rozpáleném tuku osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte maso a smažte 5 minut. Pak přidejte mrkev, zelený pepř, rajčata (protlak), papriku, sůl, pepř mletý a sušený česnek. Dobře zamíchejte, přidejte 500 ml vody, zakryjte a vařte 1 hodinu. Podle potřeby podlévejte.

Před podáváním přidejte kysanou smetanu.

(foto: Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip