Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřové maso v česneku. Dnes naložíme a o víkendu máme polévku i maso naráz

Vepřové maso v česneku. Dnes naložíme a o víkendu máme polévku i maso naráz

13.1.2021 - AndreaP.

Recept níže uvedený patří mezi ty, které si člověk musí připravit dopředu, což ale zabere minimum času a ještě méně surovin. Důvod je prostý, je nutné, aby bylo maso důkladně odleželé v nálevu. Pokud tedy plánujeme víkendový oběd, dnes je ten nejlepší čas maso předpřipravit.

K samotným surovinám - gramáž masa volíme dle počtu osob, počítá se 150 g na osobu, koření pak zejména dle chuti - čím více ho dáme, tím silnější bude daná nálev i chuť.

Potřebujeme:

  • vepřová krkovička
  • česnek
  • sůl
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř

 

Vepřová krkovička, ne moc tučná, se nasolí a potře důkladně rozetřeným česnekem. Místy se píchne do masa nožem a rozetřený česnek se tam natlačí.

Uvaříme nálev (voda, trocha soli, pepř, nové koření, bobkový list).

Načesnekované osolené maso dáme do hrnce a zalijeme vychladlým nálevem (musí být ponořené). Přikryjeme a necháme uležet v ledničce alespoň 3 dny.

Pak maso vyjmeme, nálev vylijeme.

Nalijeme studenou čerstvou vodu, osolíme a maso v ní uvaříme s polévkovou zeleninou. Polévka je výborná, můžeme do ní přidat brambory a zelí.

Uvařené maso nakrájíme a podáváme  s křenovou omáčkou.

(fotografie: Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty