Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Sterilovaná zelenina jako základ pro pomazánku? Jednoduchá, rychlá a zasytí celou rodinu!

Sterilovaná zelenina jako základ pro pomazánku? Jednoduchá, rychlá a zasytí celou rodinu!

11.1.2021 - AndreaP.

I obyčejná sklenice sterilované zeleniny může být vynikající základ pro rychlou pomazánku, kterou připravíme doslova během chvíle. Vyjde na pár korun, zasytí celou rodinu a chutná skvěle.

Potřebujeme:

  • 1 sklenička sterilovaného zeleninového salátu (Moravanka, Kunovjanka apod.)
  • 100 g měkkého salámu dle vlastní chuti
  • 100 g eidamu
  • 1 pomazánkové máslo bez příchuti

 

Zeleninu necháme okapat a společně se salámem a sýrem umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu.

Vzniklou hmotu přidáme do pomazánkového másla a dobře dobře promícháme. Poté necháme v lednici chcíli odležet.

Mažeme na pečivo, dozdobit můžeme vařeným vejcem.


Poznámka: je-li v zeleninové směsi feferonka, před mletím ji vyjmeme nebo dáme jenom kousek. Pokud jsme ale příznivci pikantní chuti, feferonku ponecháme a připravíme si pivo na zapití.

(ilustrační foto: Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip