Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Upečte si vánoční cukroví s vůní skořice. Křehké kousky zvládne každý!

Upečte si vánoční cukroví s vůní skořice. Křehké kousky zvládne každý!

14.12.2020 - AndreaP.

Máte rádi skořici? Já ano, vlastně si třeba takový jablkový štrůdl či žemlovku a mnoho dalších sladkých dobrot bez ní neumím vůbec představit. Navíc ji mám spojenou s vánocemi a zimou jako takovou, představme si třeba svařák, který nás leckdy v zimě zahřeje a jeho součástí je pochopitelně také skořice. Co je to vlastně ta skořice? Je to odloupnutá a usušená kůra stromu jménem skořicovník, která se následně zpracovává. Pěstuje se v oblastech tropického a subtropického pásma, převážně jí najdeme v Číně a na Cejlonu. A právě toto koření bude součást vánočního cukroví, které si dneska představíme, a sice skořicové cukroví.

Potřebujeme

  • 210 g hladké mouky
  • 100 g tuku
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce smetany
  • 2 žloutky
  • bílky na potření

 

Vše zpracujeme v těsto, necháme asi hodinu odležet. Poté rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Ty potřeme bílkem a v předehřáté troubě při teplotě cca 180 stupňů upečeme. V receptu je uvedena jedna lžička skořice, ale tady doporučuji opravdu dle chuti, těsto snese skořice i daleko více.

Tipy na závěr :

- pokud nepotíráme před pečením bílkem, obalíme po upečení v moučkovém cukru.

- můžeme udělat i slepované skořicové cukroví, kdy upečené tvary slepíme pikantní marmeládou a povrch potřeme skořicovou polevou (klasická bílková poleva s přidáním trošky skořice)

(foto: Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip