Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Droždí není jen na pečení. Připravte si skvělou drožďovou polévku s pórkem

Droždí není jen na pečení. Připravte si skvělou drožďovou polévku s pórkem

19.11.2020 - AndreaP.

Když se řekne droždí, většině z nás se vybaví asi úplně nejdříve kynuté těsto. Dnešní recept ale nebude o pečení, ba právě naopak. My droždí použijeme jako základ pro skvělou zlatavou polévku, která v tomto nevlídném počasí krásně zahřeje, bude chutnat a ještě nás i pořádně zasytí! Od prvního vstupu do kuchyně tak do 25 minut můžeme servírovat. Rychlovka, která se opravdu vyplatí.

Potřebujeme:

  • 1 kostku droždí (42 g)
  • 1 pórek
  • 1 menší cibuli
  • 1 a 1/2 litru zeleninového bujónu
  • 1 lžíci másla
  • 1 lžíci hladké mouky
  • sůl
  • pepř

 

Na másle zpěníme cibuli, přidáme droždí, osmahneme dozlatova a zalijeme bujónem či pokud máme, tak zeleninovým vývarem.

Celé zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a provaříme asi 15 minut.  Mezitím si pórek nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do vařící polévky.

Dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s osmaženou houskou.

(ilustrační foto: Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip