Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Kombinace sýrů a hub je IN! Vyzkoušejte smažený žampiónový hermelín

Kombinace sýrů a hub je IN! Vyzkoušejte smažený žampiónový hermelín

19.10.2020 - AndreaP.

V dnešním receptu se zaměříme na ne příliš tradiční kombinaci hub a sýrů. S ohledem na podzimní sezónu můžeme pochopitelně použít v receptu jakékoliv jedlé hříbky, které jsme našli třeba na procházce lesem, nemusí to být jen uváděné žampióny. Klasickou podušenou houbovou směs pak zná asi většina z nás, a už v tomto okamžiku máme pokrm, který chutná. V tomto bodě ale náš dnešní recept nekončí. My touto směsí naplníme připravené hermelíny, které poté obalíme a osmažíme jako řízek. Chuťovka, která je jednoduchá a efektivní. Zcela jistě bude chutnat i vám!

Potřebujeme:

  • 1 středně velká cibule
  • tuk na smažení
  • žampióny
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • šunka
  • hermelín
  • na trojobal : mouka, vejce, strouhanka

 

Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony a podusíme. Ochutíme utřeným česnekem, solí, mletým pepřem, přidáme drobně nasekanou šunku a nakrájenou pažitku. Odstavíme a necháme vychladnout.

Rozkrojené Hermelíny trochu vydlabeme, naplníme studenou žampiónovou směsí, přitiskneme a necháme v chladu ztuhnout.

Poté obalíme jako řízek v trojobalu - mouka, rozšlehané vejce, strouhanka a rychle smažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip