Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Rychlé, chutné a sytící nejen v době krize! Mexické fazole s mletým masem

Rychlé, chutné a sytící nejen v době krize! Mexické fazole s mletým masem

13.10.2020 - AndreaP.

Situace u nás se opět značně zkomplikovala a úplné uzavření škol i restaurací značí pro mnohé z nás to stejné, co na jaře, a sice denně doma připravovat jídlo pro celou rodinu. Rychlé recepty, které zasytí, tudíž nyní budou opět velice žádané. A právě mleté maso je základní surovina objevující se často v receptech na přípravu rychlých jídel. Můžeme z něj připravit velké množství pochoutek, ať už je to klasická sekaná, karbenátky, kuličky či zapečené maso doslova s čímkoliv, a nebo můžeme zkusit také níže uvedený recept.

Potřebujeme :

  • 100 g uzené slaniny
  • 3 středně velké cibule
  • 1 zelená paprika
  • 750 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
  • 400 ml vývaru
  • 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu
  • 1 plechovka bílých fazolek v tomatě
  • 8 středně velkých rajčat
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1/2 lžíce chilli (kdo má rád ostré)
  • pepř a sůl
  • 4 stroužky česneku
  • sádlo (případně olej)

 

Pokrájíme nadrobno slaninu, papriku a cibule a vše dohromady necháme v kastrole zesklovatět na rozehřátém sádle. Poté přidáme mleté maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem a podusíme.

Přidáme scezené a propláchnuté červené fazole a bílé fazolky i s nálevem. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu a fazolím. Vaříme do zhoustnutí.

Nakonec přidáme mletou papriku, chilli a česnek nakrájený na plátky. Osolíme, opepříme.

Podáváme s těstovinami, rýží nebo pečivem. Směs se dá rovněž použít k naplnění tortil.

(foto: recipes.co.nz)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip