Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Pomazánky pro každou příležitost. Levné, lehké a neskutečně dobré!

Pomazánky pro každou příležitost. Levné, lehké a neskutečně dobré!

21.9.2020 - AndreaP.

Pomazánky jsou nezbytnou součástí každé domácí kuchařky. Jejich obliba pak stoupá úměrně s tím, jak často musíme připravovat rychlé jídlo, a to nejen ve formě svačiny dětem do školy či nám do práce, ale velice často se nám taková pomazánka hodí i jako rychlovka k večeři. O tom, že jejich využití je nekonečné i při různých oslavách na chlebíčky či jednohubky se asi nemusíme vůbec zmiňovat. A protože receptů na ně není nikdy dost, dnes si představíme rovnou tři. Jdeme na to...

Pomazánka na chlebíčky

  • 300 g salámu gothaj nebo dietní
  • 5 větších kyselých okurek
  • 5 vajec uvařených natvrdo
  • 1 velká cibule
  • 4 trojúhelníčky taveného sýra
  • 1 majonéza
  • sůl
  • pepř

Všechny přísady nastrouháme nebo umeleme a spojíme. V lednici necháme odležet. Namažeme na chlebíčky a zdobíme plátky zeleniny (rajčata, paprika, ředkvičky).

 

Pomazánka z tuňáka

  • 2 plechovky tuňáka v oleji
  • 1 středně velká cibule
  • 2 lžíce majonézy (lepší je light)
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 vejce uvařené natvrdo
  • 1 měkký sýr
  • sůl
  • pepř

 

Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další  ingredience a pořádně promícháme. Přisolíme, připepříme podle chuti. Pomazánka je nejlepší druhý den, kdy se odleží v lednici.

 

Tomatová rybí pomazánka

  • 250 g rybiček v tomatě
  • 100 g majolky,
  • 100 g tvrdého sýra
  • sterilovaná okurka
  • 1 zelená paprika
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • pepř

 

Rybičky v tomatě utřeme s majolkou, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, kostičky okurky, drobně nakrájenou papriku a cibuli, sůl pepř a vše promícháme.

(foto: thepioneerwoman.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip